Blog

Hvorfor han man pistolklubber

 

I Norge er det kun lov å eie pistol for trening og konkurranser. Man kan ha våpen som militær etter militært reglement. Er man sivil må man altså ha denne grunnen for å eie en pistol. Man kan eie rifler og andre gevær for jakt, men det er ikke lov å bruke pistol eller revolver for jakt i Norge.

For å trene eller konkurranse skyte med pistol i Norge må man være medlem av en skytterklubb. Klubben tilrettelegger for trening og konkurranser. Det betales en avgift for medlemskap, men enda viktigere påkreves det sikkerhetskurs for å delta i skyteøvelser i klubber. På denne måten har staten regulert en form for pistolbruk hvor man også sikrer seg slik at alle som har pistol har gjennomført et grundig sikkerhetskurs for bruk, oppbevaring og transport av pistol er gjennomgått.

Som nybegynner i skyteklubb må man også aktivt delta de første 6 månedene. Dette er et krav i loven og en viktig måte å følge opp nybegynneres bruk og forståelse av våpen.

Når man eier våpen har man tillatelse til å eie våpen. Man har ikke tillatelse til å være våpen. Det har kun politi og militært personell.

Related Posts

You may like these post too

Skytetekning og trening

Treff blink med røffe klær

Lys opp blinken med et arbeidslys

Gammeldags soldat med rifle

Bedre konsentrasjon med skytetrening!

dot-blog