Blog

Byene langs Mjøsa

Mjøsa er, som vi fleste vet, Norges største innsjø. Den har et areal på 365 kvadratkilometer og er den 35. største innsjøen i Europa. De byene som ligger like ved Mjøsa er Lillehammer, Gjøvik, Moelv, Brumunddal og Hamar. Lillehammer er nok den meste kjente av dem, spesielt i internasjonal målestokk. Byen ble kjent for å være vert for de Olympiske vinterleker i 1994. Det ligger også flere øyer i innsjøen, og den største av dem er Helgøya. Den er den største norske øya som ligger i en innsjø. Landskapet på begge sider av Mjøsa kalles for Toten og Hedmarken.

På dypt vann

Mjøsa er også Norges (og Europas) fjerde dypeste innsjø. Den har en dybde på hele 453 meter, og mange dykkere liker å lete etter skjulte skatter på bunnen av innsjøen. Ganske nylig ble Olsenbanden-bil funnet i Mjøsa, noe som har vakt oppsikt. Folk har nemlig lett etter bilen i 50 år! En så stor innsjø skjuler ikke bare bilvrak, men også sunkne skip. I tillegg til å være en viktig drikkevannskilde for 50 – 100 000 mennesker, er Mjøsbygdene også en av de mest fruktbare jordbruksdistriktene i Norge. Derfor er det mange mennesker som har valgt å bosette seg like ved denne vakre innsjøen. Her kan folk boltre seg i vakker natur og frisk luft, samt få en flott utsikt over vannet.

Lange avstander i Norges land

Norge er et langt land som er kjent for lange avstander. Dette kan spesielt være et problem på vinterstid. Mjøsa er en stor innsjø, og kanskje er du en av dem som bor langt ute på landet. Vinteren ved Mjøsas bredder er alt annet enn mild, og glatte veier kan være en utfordring, enten du skal en tur på butikken til legen. www.kry.no er et flott alternativ dersom du eller barnet ditt blir sykt. Det holder med en videosamtale, slik at du slipper å sette deg i bilen på en uværsdag. Internett har gitt oss mange nye muligheter til et enklere liv, og mange velger også å jobbe fulltid eller deltid hjemmefra på datamaskinen. Av den grunn velger flere og flere å bosette seg utenfor urbane strøk.

Related Posts

You may like these post too

Skytetrening

Hvorfor han man pistolklubber

Pistoler og kuler

Lys opp blinken med et arbeidslys

dot-blog