Blog

Gammeldags soldat med rifle

Bedre konsentrasjon med skytetrening!

Det finnes mange gode grunner til å drive med skytetrening, og det er ikke bare folk som trekkes mot det voldelige aspektet ved bruk av våpen som burde komme og skyte litt av og til. De som driver med skyting har jo lenge vært klare over hvordan man blir roligere til sinns og tenker klarere etter at man har vært på skytebanen, og nå har altså en gruppe elever i Rennebu i Sør-Trøndelag som sliter med konsentrasjonsvansker fått prøve seg på skytebanen, og de kan rapportere at det har hatt god effekt.

Det kan virke som det har vært en betydelig økning i barn som har vansker med å konsentrere seg og følge med på skolen. Det kan selvfølgelig være mange grunner til dette. Noen mener jo at samfunnet i dag er så fullt av støy og ting som skjer hele tiden at flere og flere av oss sliter med å finne roen, mens andre mener at det kan ha mye med et dårlig kosthold. Det er ofte lurt å snakke med profesjonelle om helsespørsmål, og hos https://kry.no/ kan du bestille online konsultasjon med en lege eller en sykepleier.

Bueskyting i solnedgang

For mange er jo skyting en kilde til å finne ro i sjelen. I Japan har de jo lenge kjent til dette, og de har i mange hundre år drevet med såkalt zen-bueskyting, hvor man må finne sin indre ro og føle seg ett med buen og pilen, og på denne måten klare å treffe blinken uten å egentlig sikte.

Økt mestringsfølelse

Elevene som deltok på prosjektet i Rennebu ble undervist i skyting av instruktører fra Det frivillige skyttervesen, som lenge har hatt en sterk posisjon som frivillig organisasjon i de trønderske jordbruksbygdene. De har vist elevene hvordan de tar stand og skyter, og lært dem at man må klare å finne roen for å treffe blinken. Hvis man er urolig får man jo ikke til å ligge stille, og det er derfor god trening for urolig ungdom.

Pistol på skytebane

En annen faktor som viste seg å være svært gunstig for elevene, var at de fikk følelsen av å mestre noe. Ofte sliter barn med ADHD og konsentrasjonsvansker med følelsen av at de ikke er gode til noe, siden de sliter på skolen, og da kan skytingen bekrefte at det ikke stemmer.

Så, vi håper virkelig at det blir flere prosjekter som “skyting for mestring” andre steder i landet. I gamle dager, da vi levde enklere liv, var det ofte mer nødvendig å kunne konsentrere seg om noe, om det var i jakten eller når man drev med litt ensidige oppgaver, og det er nok svært mulig at det er dagens samfunn og alle inntrykkene man får i løpet av en dag som gjør at mange barn og unge sliter med å sette seg ned og bare gjøre en ting av gangen.

Related Posts

You may like these post too

Pistoler og skyteskiver

Skytesporten – en fantastisk hobby for alle aldre

Byene langs Mjøsa

Finansiering av skytesport

dot-blog