Blog

Hva er en skyteskive?

 

Skyting handler om teknikk. Man må trene på å bli god til å skyte. Det gjelder for militært personell og det gjelder for sivile. Det er visse begrensninger på hva man kan skyte på uten at det kan få alvorlige konsekvenser. Skyteskivene er de mest brukte skytetreningsformene i verden. Alle som har tatt i et våpen av forskjellige former og skutt har nok skutt på en skyteskive. Man skyter på skyteskiver i militæret og man skyter på skyteskiver i det sivile.

En skyteskive kan egentlig være hva som helst. Skyteskiver blir ofte kalt blink, som egentlig beskriver sentrum i skyteskiven. Det er sentrum man ønsker å treffe og hele målet med presisjonstrening er å være så god at man kan treffe det man sikter på, helt nøyaktig det man sikter på.

En skyteskive er ofte i papp, papir, stål eller gummi. Den brukes av de fleste skytevåpen enten det er pistol, rifle, hagle, armbrøst, pil og bue, etc. Man kan lage skyteskiven selv også. Den klassiske formen er at man lager et lite sentrum eller blinken så liten man føler den bør være i forhold til det våpenet man bruker. Deretter lager man sirkler som er større og større jo lenger fra blinken man tegner de. På et eller annet tidspunkt slutter man med sirkler og innser at hvis man treffer så langt fra blinken anser man skuddet som et bom. Altså at det ikke fortjener noe anerkjennelse. Man gir deretter poeng for treff av blink og mindre poeng for treff innenfor sirklene. Jo lengre bort fra sentrum jo færre poeng til man får 0 poeng, eller bom.

Skyteskiver kan være elektroniske, slik at man som skytter ligger eller står og skyter. Ved en knapp kan man få skiven ført til seg, man kan ha en skjerm ved siden av seg som viser treffene eller man kan få elektroniske signaler sendt over. De fleste sporter som formelt konkurrerer i skyting av forskjellige slag har laget standerer for sine skyteskiver. Dette for at man kan trene før konkurransene og vite akkurat hva som forventes av en når det kommer til regler, teknikk og poeng.

I samme kommentar om skyteskiver er det interessant å nevne spillet dart, som egentlig er en skyteskive hvor man kaster piler som presisjon istedenfor å skyte et gevær eller pistol.

Related Posts

You may like these post too

Legg skytingen inn i cyberspace

Neste generasjons jegere

Treff blink med røffe klær

Byene langs Mjøsa

dot-blog