Blog

Jakta er lykke – gjør den sikker

Når jakta setter i gang, vil man komme seg så fort som mulig ut i terrenget. Spane på byttet og la det gå i tråkket uten å bli oppdaget. Kjenne pulsen øke i det man skal trekke av og fokusere enda mer. Jakta er snart i gang, så har du tenkt på alt?

Som jeger må man øve på treffsikkerheten, kjøpe inn utstyr og lufte bikkjene. Det er nå matauka skal skje, og elgene felles etter forskriftene. Dette har dere som regel kontroll på, da det tas opp i det uendelige av lagleder. Men det er flere ting som er viktig å tenke på.

Kjørelys i mørket

Det er ikke lenge til det er bekmørkt og allerede merker vi det. Plutselig står elgen der i veikanten, og ulykken er ikke til å unngå. Men har du montert ekstra LED-lys på pick-up`n, så har du full oversikt.

Sikre deg selv

En bil kan bli din bane om du ikke tar noen forhåndsregler. Det handler om sikkerhetsbeltet, refleksvest om uhellet skulle være ute. En ekstra forsikring er magnetisk mobilholder til bil, slik at du kan prate handsfree uten fare for sikkerheten. Dessuten vil den være montert slik at den ikke farer rundt ved kollisjon.

Når fryser det på

Dette problemet dukker opp hver høst. Vi kan plutselig være på glattisen uten at vi har skiftet om dekk. Vinterdekkene bør på når man skal ut på jakt da det ikke skal mye til før det blir glatt. Farlige situasjoner oppstår plutselig og uten forvarsel. Alternativet er helårsdekk.

God bekledning

Ute på post kan det bli lange timer uten fangst. Det gjelder å ha varme klær som holder kulda ute. Det holder ikke med en freecejakke nå, her må det kraftigere lut til. Ullundertøy fra Devold må til, for å sitte timesvis på post kan bli hutrende kaldt.

Hodetelefoner

Skal du bli sittende på post er du avhengig av å være tilgjengelig for de andre lagdelene, men samtidig kan det være kjekt med underholdning. Gode airpods holder lyden innestengt og slipper ikke ut. Da kan man streame serier eller lytte til filmmusikken fra den legendariske filmen Deerhunter.

Related Posts

You may like these post too

Treff blink med røffe klær

Legg skytingen inn i cyberspace

Skytetrening

Her kan du sove godt i Molde

dot-blog