Blog

Opplev Mjøsa i sommer!

Mjøsa er omringet av syv kommuner og er en naturperle i seg selv. I tillegg til at Mjøsa er Norges største innsjø og en attraksjon i seg selv, har man mange forskjellige type aktiviteter som kan være gode sommeraktiviteter. Nesten uansett hva du er ute etter kan Mjøsa og nærområdet tilby det meste. Alt fra gårdsbutikker, kafeer til museer og besøkshager. I tillegg har man den hvite svane – Skibladner – som tar deg over innsjøen mens den forhåpentligvis bader i sol. Mange turister besøker regionen hvert år, der den hvite by ved Mjøsa, Gjøvik, ofte er populær.

Turisme kan skape utfordringer

dykkere plukket opp søppel fra Mjøsa, noe som gjerne kan være et tegn på at turister forsøpler en del. Her er det viktig å være litt miljøbevisst også for turister og sørge for at turistperlen ikke blir skjemmet av søppel og griserier. Uavhengig av det, er det også verdt å besøke de mange gårdsbutikkene langs Mjøsa og det er også et eget dukkemuseum på Østre Toten som er et yndet besøksmål om sommeren. Den gamle OL-byen Lillehammer har ikke bare idrett og sport med seg – her finner du et kunstmuseum med permanente samlinger av høydepunkt fra norsk kunsthistorie fra 1830-årene og fremover. Videre kan man dra til Ringsaker og besøke kafeer og til og med få med deg Ringsakeroperaen som har forestillinger på sensommeren.

Velvære og badeland

Videre kan man dra innom Hamar, som også ligger ved Mjøsa, og ta seg en skikkelig solferie i den nye bystranda, eller avlegge et besøk på badeland som har sin egen velvære- og helseavdeling. Om de har kontinentalsenger er usikkert, men de har iallefall “Hamardomen” – et vernet bygg som er bygget over de gamle domkirkeruinene i byen. Om du er opptatt av opera, er det jo verdt å nevne at dette er den kjente norske operasangeren Kirsten Flagstad sin hjemby og det arrangeres et eget Flagstad-cruise på Skibladner. Og er du en akevittelsker, så er nok et besøk til Stange vel verdt en opplevelse. Her finner vi landets eldste brenneri som fortsatt er i drift og det var her akevitten ble utviklet.

Related Posts

You may like these post too

Treff blink med røffe klær

Kle deg rett for skytetreningen

Hva er en skyteskive?

Pistoler og kuler

dot-blog